Startsidan  ·   Instagram  ·   Twitter  ·   Tumblr

ugnsomelett med kantarellstuvning

:    ·  Isabelle tipsar, Mat och gottigheter
Här kommer receptet jag lovat er!
 
Ingredienser: 
  • Omelett: 1.5 msk mjöl
  • 6 dl mellanmjölk
  • 5 st ägg
  • 1 tsk salt
 
  • Svampstuvningen: 400 g färska kantareller eller någon annan svamp
  • 2-3 msk smör
  • 2,5 msk mjöl 
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • någon god soja (Jag tog mushroomsoja) ca 1 msk
  • Lite vitpeppar 
 
 
Såhär gör du:
Du börjar med omeletten. SÄTT PÅ UGNEN: 200 GRADER!
  1. Smörj en 20x30 cm form (Min är lite större men det funkade också)
  2. Vispa ut mjölet med 1 dl mjölk i en bunke.
  3. Vispa sedan ner resten av mjölekn (5dl) och låt koka upp under några minuter under omrörning. Det ska bara puttra! 
  4. Ta av katrullen ifrån värmen och vispa ner äggen ett i taget. 
  5. Tillsätt saltet sist.
  6. Häll i "smeten" i formen och grädde i mitten av ugnen ca 30 min. Den ska få färg!
1.
2.
3.
4.
5.
6.
 
Nu till stuvningen:
  1. Färsk svamp borstas, sköljs och skärs i bitar. (som tur var hade davids mamma redan gjort de till mig haha,) men du kan också ta tex svamp på burk och då inte lika mycket arbete.
  2. Lägg svampen i en kastrull och ha på medellåg värme och låt det stå ett tag så att vätskan sugs in lite.
  3. Tillsätt smöret och låt det"koka" ca 5-10 min.
  4. Strö över mjöl på svampen och rör om. Späd under omrörning med grädde.(Jag tog både matlagningsgrädde 15% och vispgrädde40%) Tillsätt sist soja,salt och vitpeppar. Koka sedan på svag värme ca 10-15 min.
2.
3.
4.
 
Slutligen:
  1. Ta ut omeletten då den fått sånhär fin färg.
  2. Häll över svampstuvningen över omeletten och så var den färdig att äta! 
  3. Ta tillbehör så som keso,kvarg,sweet chili sås,grönsaker eller vad som passar dig!
1.
2.
3.
Jag tog bara gurka denna gång, men igår när jag åt rester av omeletten tog jag både blandsallad,purjolök,gurka och tomat!
 

Favvo rumpövning

:    ·  Träning/Inspo

Är total slut idag. När jag vaknade imorse och skulle ut och gå så orkade jag verkligen inte. Cyklade istället och köpte frukost till mig och David och åkte till Davids jobb. Filade även en supergod bulle! Nu ligger jag i soffan och ska spela lite Sims. Huvudvärken börjar tränga på också.. Ska försöka ladda om inför gymmet senare. Får nog ta en celsius på det också för att orka träningspasset!

Körde som sagt rumpa och ben igår och OM det känns idag!! Så bra övningar och eftersom jag älskar att tipsa folk och inspirera andra så får ni favvo övningen från igår.

Denna övning får din rumpa att jobba på högvarv och det känns definitivt dagen efter.. Och dagen efter det haha! Som ni ser på bilden. Jag hade dock hantlar i båda händerna och sträckte aldrig upp armen. Hade dem enbart rakt på varsin sida neråt och körde 10*3 på varje ben. Det känns kan jag lova er! Try it:)

Keep calm, its leg day.

:    ·  Träning/Inspo
God middag kära läsare. Imorse var jag ute på en pw, blev ca 6-7 km. Sen god frukost och gossipgirl. Har diskat, och plockat lite här i lägenheten och nu ska jag strax bege mig till gymmet. Har redigerat lite bilder också inför ännu ett recept tips till er som jag gjorde igår, nämligen ugnsomelett med kantarellstuvning. så sjukt jäkla gott alltså!! Synd nog äter inte min kära svamp så hela formen ska jag försöka få i mig innan allt blir gammalt haha, men det går nog eftersom det var så gott! 
 
Idag ska jag köra ben och rumpa på gymmet. Det vill säga vad jag orkar, är inte så pepp alls idag men ska försöka bli! Måste nog ta mig något att äta innan för känner att magen börjar kurra! PUSS

Den mjuka gröna.

:    ·  Mina outfits, New things
Köpte ju inte bara ett par skor, nej en snygg varm och mjuk grön poncho också. Billig och råsnyggt till någon av mina stövlar, ett par slitna jeans, en söt topp och den över. antingen "Utsläppt" eller med ett skärp till. åh så fint! Passar råbra till mitt röda hår också. plus i kanten för det!
 
Färgen gör sig verkligen inte rättvis på bilderna och jag fick pröva tusen olika inställningar på min kamera, men den är mörk grön, typ mossgrön och riktigt snygg så ha överseende med dessa bilder haha. 199kr på åhléns. 
 
Förresten, gillar ni att jag gör inlägg med sånt jag köper? Tacksam för svar!!

Tipselitips

:    ·  Isabelle tipsar, Mat och gottigheter

Här kommer jag med ett gott tips igen!
Mellanmål,frukost,lunch,efterrätt..Whatever! Detta kan du njuta av när som helst och det bästa med detta är att det är nyttigt och proteinrikt!

Ni kanske har hört talas om kvarg?"De som alla äter när man är nyttig och tränar"

Har precis nyss börjat köpa det och idag provade jag något nytt som säkert fler redan testat!

  • Ta några skedar kvarg,
  • Häll på funlight
  • Tillsätt med goda bär! Jag tog egenplockade blåbär som vi fått av Davids mamma! Detta åt jag till frukost och åh så gott! Har du inte provat så gör det :)

Materiell lycka

:    ·  New things
Skrev igår att jag köpt 3 par nya stövlar och här är dem. 
 
Dem första skorna. åh älskar dem verkligen, och englandsflaggan. favvisar! Jag gillar att jag valde dem här för att det egentligen inte är riktigt jag, jo flaggan är total izza, men inte själva skorna. Dem satt super bra och jag tror verkligen att dem här kommer bli använda mycket framöver. Lite mera tuffare skor liksom. Tror dem kostade 399kr.
Dem här är också superfina! Ville ha ett par bruna stövlar och här är dem. Dem är även fodrade innuti så jag kan använda dem på vintern och dessa är också tuffa fast lite mildare! Dessa kostade 399kr tror jag!
Det sista paret men också ett par riktigt snygga stövlar inför hösten. Ett par svarta då jag inte har ett par svarta långstövlar. Köpte ju ett par förra året men dem var mörk bruna och har inte blivit så mycket använda som jag hoppats på! Men dessa godingar ska allt få användas mycket! Dessa skor kan man egentligen ha till allt. Så bra med ett par neutrala skor som ändå sticker ut! Kostade 399kr
 
Eftersom skopunkten är så himla bra så fick jag ett par skor på köpet då man köper 3 (Så har det alltid varit) Så därför fick jag 3 par skor för ca 800 kr :D Super nöjd verkligen!! 

Outfit en måndag

:    ·  Mina outfits

Älskar verkligen mitt röda hår! Och köpte ju som sagt en grön poncho som passar råååbra till det! Ih :)

Typical breakfast - weekend

:    ·  Allmänt
Har på senaste tiden ätit goda thainudlar på helgen till frukost. åh så gott! 
 
Såhär såg iallafall min frukost ut i lördags:)
 
Med ett ägg i hihi.
 
Idag har jag varit i Karlstad och träffat Louise. Hade super trevligt. Vi åt ute i det fina vädret, gick i butiken och jag åkte hem med 3 par snygga stövlar inför hösten, även en snygg grön poncho! (Visar er senare). Vi åt även super duper god glass på Carli. Italiensk glass! Tänk er smakerna: Citronsorbét tillsammans med italiensk chokladglass och cheesecake glass. ååh! PUSS

Helgen i bilder

:    ·  Älskade dagar

Eftersom jag glömt av att blogga under helgen får ni den nu!

Fredag: David och jag skjutsade några till Mariestad och stannade vid götakanal och åt god kvällsmat och glass! Så fint är det där alltså!
Lördag: vi åkte till Björneborg och åt och åkte runt mest av kvällen!
Söndag: åkte ut och hälsade på några med Davids familj samt plockade lite svamp.
Sammanfattning: en mysig helg med mycket skitmat haha! Men såna helger får också finnas :) avslutade söndagen med blåbär och mjölk och Wallander film!

Facelook

:    ·  Mina outfits

Påväg till Björneborg efter som den lilla staden fyller år idag hihi. Här är dagens facelook.


Gossip girl älskare

:    ·  Isabelle tipsar
Satt och kikade på ett gg avsnitt imorse och det avsnittet var så himla ledsamt men ändå så himla fint. Min absoluta favorit i gg är Chuck bass, men även Blair. Och det paret tillsammans blir liksom oemotståndligt. Därför var detta avsnitt så ledsamt att se. Ska dock inte berätta vad som händer eftersom andra kanske inte har sett än. Men ni som inte sett gossip girl. gör det. älskar verkligen serien! 
 
 

Svettigt pass

:    ·  Träning/Inspo

Ganska nyss hemkommen ifrån ett riktigt svettigt gympass som bestod av lite magövningar och ryggövningar samt springbandet 35 min. Svettades som bara den!

Så sammanlagt har jag bränt lite mer än 1000 kalorier idag! Wiho. Belönade mig med en god proteinkaka och turkisk yoghurt med jordgubbar!

Healthy homemade ice-cream

:    ·  Isabelle tipsar, Mat och gottigheter
Ingredienser: 
  • Vattenmelon/Watermelon
  • Jordgubbar/Strawberries
  • Turkisk yoghurt/Turkish yoghurt
 
Föremål/Things to have:
  • Ice-cream molds
  • mixer
  • Knife 
 
Såhär gör du/How to do:
  1. Skär jordgubbarna och skölj av dem/Cut and rinse strawberries
  2. Skär några melonbitar och ta bort kärnorna/Cut a few pieces of melon and remove the seeds
  3. Mixa melonen och några jordgubbar/Mix melon and some of the strawberries. 
  4. Skär jordgubbarna som är kvar i småbitar/Cut the strawberries in pieces
  5. Börja lägga i olika lager i formarna/Put your melonmix and strawberrypieces in the ice-cream molds and top it with turkish yoghurt.
  6. Frys dem/ Then put the molds into your freezer. 
  7. NJUT/ENJOY
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
 

Frukost.

:    ·  Mat och gottigheter
Godmorgon! Är tillbaka ifrån en pw på en timma. 7 km blev det iallafall. Har handlat lite och gjorde god frukost.
 
Visst ser det gott ut? :D Mitt egengjorda bröd och en god blåbär/Jordgubbs smoothie. Eller hur är brickan söt!? Älskar verkligen mumindalen!
 

Träffade aldrig mina kusiner igår så ska göra det idag istället. Men nu ska jag försöka mig på egengjorda nyttiga glassar vilket kommer bestå av, turkisk yoghurt,jordgubbar och krossad vattenmelon! Får se om jag hinner med gymmet idag. 

Celsius freak.

:    ·  Träning/Inspo
JA! Har fått träningsvärk ifrån gårdagens arm/axlar pass. wiho! Är det bara jag som älskar träningsvärk i kroppen? då vet man att man kämpat (haha, även att man är otränad..) Men det känns liksom bra i kroppen!
 
Gick upp strax innan 9 och dricker en celsius innan pw. Kände att jag behövde den idag, min favorit också "Cola" Ja.. Jag har tre st favvisar inom celsius och det är cola, Jordgubb/kiwi, och slutligen Persika/Mango. 
 
Trött och osminkad, men vad gör det om hundra år. HAHA..

Nytt gymkort!

:    ·  Träning/Inspo

Färdig med träningspass nr 2 idag. Är ganska trött nu så det känns riktigt bra att jag hunnit träna 2 gånger och klockan är bara 3:)

Sitter och njuter på en brygga medan mitt hjärta jobbar. Ska strax hem och äta den där goda soppan hihi. Funderar på att lägga upp receptet här på bloggen om någon är intresserad:)

Som sagt, var på det nya gymmet idag och det gick ganska bra tyckte jag iallafall. Körde lite armar/axlar med 10 min uppvärmning på gåbandet. Blev 1h allt som allt. Men ett intensivt pass. Nu är jag för övrigt fattig då det kostar så mycket att träna... Synd! Två bilder på min pulsklocka, visar morgon pwn och armpasset nyss.

 

Galaxy tights.

:    ·  Mina outfits, Träning/Inspo
Hejhej, har precis gjort en super super duper god fisk soppa! åh så god den blev. det trodde jag inte! Den ska jag avnjuta efter ett träningspass på det nya gymmet som jag alldeles strax ska cykla iväg till. 
 
Älskar mina nya träningsbyxor alltså. Och ja, dem sticker ut lite men jag tycker om dem och det är huvudsaken! Har inte bestämt mig vad jag ska köra på gymmet än. Får se när jag kommer dit eftersom jag är ovan med allt nytt med deras maskiner osv. 
 
Längtar tills jag kan fylla ut dem med en rumpa för just nu har jag ingen haha! Inte haft någon på så länge jag kan minnas, men de skare bli ändring på! :D

Planer tisdag

:    ·  Vardag

Godmorgon kära ni! Måste bli bättre på att lägga mera tid på mitt bloggande känner jag och eftersom jag nu mera är arbetssökande så kommer jag nog också kunna det!

Gick upp en timme senare än vad klockan var ställd på men det gör inget, ska iallafall ut och göra min dagliga pw. Och idag ska jag nog köpa mig det där gymkortet så att jag kan få ut min energi där också!

Planer för idag:

  1. Pw
  2. Frukost och Sims time hihi.
  3. Förbereda lunchen genom att laga fiskaoppa!
  4. Förhoppningsvis gymmet 
  5. Mitt hjärta kommer hem :*
  6. Ev träffa kusinerna 


Där med en fullspäckad dag som jag är redo att ta tag i! Imorgon ska jag övningsköra som jag inte gjort på flera måndager.. Spännande!
Btw, någon dag ska jag göra dessa glass pinnar hade ja tänkt! Dem ser för goda ut alltså!!

Vuxenlivet börjar.... NU!

:    ·  Träning/Inspo

Belönade mig själv med denna goding efter en kort spring tur som dock var fruktansvärt jobbig! Nu är mina ben darriga, och min mage gör ont haha.

Var på arbetsförmedlingen för första gången idag och skrev in mig, gjorde en handlingsplan och fick massa information. Jag känner mig fortfarande rädd och orolig med allt blir lättare när jag varit på möten och sånt nästa vecka! Denna vecka ska jag njuta med träning, kusinerna, mitt hjärta och goda maträtter som jag ska försöka laga till haha! Och Sims såklart! Har blivit nörd..

Jag är redo

:    ·  Mat och gottigheter

Jag är så redo inför mitt vuxna liv som börjar på måndag kan jag säga! Varför det inte börjat sen jag tog studenten är för att jag haft mitt sommarjobb som vanligt varje sommar och nu när jag jobbat klart där och skolorna börjar nu på måndag så känns det verkligen att jag faktiskt inte går i skolan mer och ska börja ta mig an det nya livet! Det känns jobbigt, nervöst, men ändå roligt på samma gång och jag är redo!



Förresten är detta mitt favvo recept på nyttig enkel mat

  • Man skär upp broccolin i bitar och sen hettar du upp lite olja i en stekpanna.
  • Pressa i vitlök efter behag.
  • Släng i broccolin och stek på. Använd kryddor och sojor till detta. 
  • Knäck i två ägg och blanda samman! Mums!!!!

Kräftskiva för två

:    ·  Mat och gottigheter

Igår åt jag och David kräftor för första gången i år och åh så gott! Kräftor,vitlöksbröd,kycklingpaj, och vitlöks crème fraîche!

Nya favoriten

:    ·  Isabelle tipsar

Har blivit detta! Grekisk yoghurt med halvfrysta bär/eller färska bär! Och vill man göra det mera som efterrätt, ta då i frysta bär och toppa med en klick grädde! Och ja. Kladdigt ska det vara!

Lördag, jobb!

:    ·  Vardag

Lördag morgon och jag ska strax iväg för att jobba! Tänkte mest visa er hur mysigt jag och mitt hjärta hade i förrgår framför tv! Älskar vardags mys!

Ikväll tror jag det blir några glas vin och kanske Torgfesten som håller hur här i Kristinehamn denna helg(och förra).

Är också inne på min sista jobb vecka och slutar jobba nästa torsdag. Då blir jag officiellt arbetslös eller borde man skriva arbetssökande kanske.. Vilket fall snurrar alla tankar runt i mitt huvud som en jäkla tornado och det är inte roligt. Usch vill inte växa upp ibland. Även fast den andra delen av mig står starkare än någonsin redo att anta alla hinder,förmåner,och möjligheter som väntar!

God frulle

:    ·  Mat och gottigheter

Avnjuter en god frukost till "vad blir det för mat" älskar verkligen det programmet! Han är så himla rolig och härlig den där Per Morberg haha!

Min frukost består av god jordgubb/blåbärs smoothie. Jordgubbar,blåbär,vaniljyoghurt 2%, och vatten!
Egengjort bröd med makrill :)


Tror inte att jag orkar träna idag. Körde hårt igår med Victoria 16km(se bilderna)så ska nog ta en slapp dag med solning på solariumet!

Älskade överkast

:    ·  New things

Ska gosa ner mig i sängen med min älskling. Köpte ett fint överkast och två kuddar idag som jag letat länge efter! Super billigt alltså! Netto är bra!


Och ja det passar inte in i detta rum men vi ska flytta! Någon gång haha..

Recept på gott bröd!

:    ·  Isabelle tipsar, Mat och gottigheter
Godmorgon Tisdag. Ju mer tiden går, och alla snart börjar skolan ju mer oroligare och nervösare blir jag. Det känns så fruktansvärt sjukt att jag gått ut, att jag aldrig mer få gå på någon lektion på mitt lilla fugik, att jag aldrig mer kommer känna på morgonen då man verkligen inte vill gå till skolan men gör det ändå, aldrig mera träffa och göra musikaler tillsammans med en underbar klass mu10. Jag blir faktiskt ledsen när jag tänker på allt det där.. Skulle gärna gått ett extra år kan jag säga nu.. För ska jag vara ärlig har jag ingen aning om vad fan jag ska göra nu. Måste hitta ett jobb så att jag kan få in pengar. 
 
Men ska inte prata om det, jag ska ge er ett positivt tips istället. Jag har skrivit på bloggen förut om ett speciellt nyttigt bröd som jag bakar i butiken då och då, provade att baka det här hemma och oj så gott! Så Ni ska få receptet och bilder hur man gör :) (Det är dock super enkelt haha!)
 
Ingredienser: 
  • 6,5 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl rågkross
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrö
  • 2 tsk salt (gärna lite extra flingsalt också)
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 dl mörk sirap 
  • 10 dl filmjölk (En liter alltså hihi)
 
2.
 
Såhär gör du: 
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj två avlånga 1,5 litersformar ( Se mina formar tex.)
  3. Blanda ihop ALLA torra ingredienser i en stor bunke.
3.
 
 
 
4. Tillsätt sirap och filmjölken och rör ihop till en jämn smet. (den ska vara lös)
 
 
4.
 
5. Häll i smeten i formarna
5.
 
6. Ställ in dem i nedre delen av ugnen  och grädda dem ca 55-60 min. Täck dem eventuellt med folie sista 20 min så att dem inte blir för brända. 
 
6.
 
7. Efter ca en timme, stick ner en sticka och se att brödet inte är kladdigt. Om inte så är det klart. Ta då ur formarna ifrån ugnen och ställ på ett galler. Låt svalna 5 min innan du tar ut brödet ur formarna. 
7.
 
8. Skiva upp det och ät direkt med goda tillbehör precis som jag gjorde denna kväll. ägg,räkklet,ost,skinka,smör eller vad man nu gillar! =) Godast blir det om man dricker te till hihi.
 
 
8.

15 km!

:    ·  Träning/Inspo

Godkväll fina måndag. Har precis kommit hem ifrån jäffa då jag träffat hon och bebisen. Så söt!! Lång träning imorse. Sprang/gick 15km!! Stolt över mig själv måste jag säga men oj vad svett och äcklig efteråt haha!

Rödhårig flicka och grillmys

:    ·  Älskade dagar

Igår färgade jag mitt hår alldeles själv för första gången på väldigt väldigt länge men det gick bra!:) här ser ni resultatet. Före och innan.

Vi grillade även med Linus och Carro vilket var super mysigt med gott vin och mysmat!

 

Provade en ny sak

:    ·  Träning/Inspo

"Godmorgon min solstråle" fick jag höra av mitt hjärta idag när jag vaknade upp! Älskar att vakna på positiva sätt!

Träningsklädena är på och ska strax möta Victoria för en pw och en isglass, trots min dumma mensvärk. Vaknade imorse av värken. Hur ofta haha!?

Ska med stolthet visa min träning igår som bestod av morgon pw och sen en variant av springa/gå förbränning

Morgon pwn har blivit min vana och det blev en bra runda på lite mer än 9km. Men det andra som jag gjorde var så fruktansvärt jobbigt!!

Jag gjorde såhär: springa 2-3 min, sedan gå i rask takt 1-1,5 min. Så håll jag på tills min ena fot inte orkade mer och inte min mage heller för den delen så jag fick ringa efter skjuts men bräde mycket på bara de 40 min som jag höll på!:) testa vet jag!