Startsidan  ·   Instagram  ·   Twitter  ·   Tumblr

första stoppet.

:    ·  
Åh hej o hå från det blå! Klockan är snart 10 på kvällen härifrån thailand och vi har snart varit vakna i två dygn. Det är ju sån tidskillnad här med 6 timmar så det är verkligen en omställning. 

Klockan halv 6 på morgonen landa vi och ungefär runt 9 var vi framme på första stoppet: pattaya! Här är vi i några dagar och sen åker vi vidare.

Det bästa med att resa är lukten man känner när man stiger av flyget. Kan inte beskriva hur det luktar mer än att säga thailand. Det är en speciemm känsla och även om man är så himla trött så får man sån energi när man vet att nu börjar semestern på riktigt! 

Vad har vi gjort idag? Ja först åt vi lite mat som bestod av ris ägg och vitlökstekt kött. Sen gick vi ner till stranden och fick våra fötter masserade samt pedikyr. Måste sett roligt ut när vi alla tre låg på rad i solen och njöt haha. 

Sen somnade vi någon timme på hotellet och därefter satte vi oss på en bar som en svensk ägde och tog oss en öl/cider. 

För någon timme sen satt vi på samma ställe som imorse och åt stark soppa med ris. Och nu sitter vi på vår balkong och bara njuter. 

Imorgon är det nyårsafton! Får se vad vi ska hitta
 på. 

dagen innan.

:    ·  
Ja tiden går verkligen stormfort! Vi checkade in på jumbo flygplanshotellet för någon timme sen och har käkat baguette! Kollar film just nu och väntar tills det ska bli kväll så vi kan sova. 

Vi ska käka frukost runt 8 imorgon och sedan checka ut för att checka in på arlanda! Gå på taxfree osv innan planet lyfter 13.30 imorgon.

Ska ge er några fina bilder från juldagen då vi hade fina vänner hos oss och sen utgång. Tjuvstartade och använde vår selfiestick haha vilket var superkul!

Vi hörs antingen imorgon eller när jag har wifi nästa gång i thailand 

Godisflaskor på ditt sätt.

:    ·  Isabelle tipsar
hej och godkväll lördag. nu ni, nuu är jag allt nervös. hela magen pirrar till och jag är såhär lite skakig. haha, töntig jag är men så är det när man ska åka långt långt bort!
 
Men nu kommer mitt andra tips som jag gav till min kusin som är några år yngre än mig och tycker om godis samt pengar, hmm vad har jag då gjort? Kolla in denna video så har jag egentligen gjort precis som hon fast använt lite andra godisar, annat papper och snöre samt så la jag även i 200kr högst upp.
 
Detta är en tjej som heter Therese Lindgren på youtube och jag bara älskar alla hennes videos och nu under jul så har hon lagt upp ett par bra videos som man kan göra och ge bort till folk och hon har även delat in dem i olika kategorier och när jag då såg denna godiskflask pyssel blev jag så sugen på att prova det själv så här kommer mitt resultat:
 
 
 
Väldigt enkel present men som blir rolig och personlig! Det enda som tog tid var att slå in själva kartongen som flaskorna står i.. det tog sin lilla tid men är superglad att jag fick detta tips av therese lindgren på hennes youtubekanal!
 
 
__________________________________________________
 
Vi har packat det mesta nu och vi har tagit fram allt som ska ner i väskorna det sista vi gör imorgon. Allt är typ städat i lägenheten förutom småsaker som vi också tar innan vi åker. Nu sitter jag och väntar att jag ska bli trött så att jag kan somna, är så nervööös hehe.
 
 

Egengjord müsli

:    ·  Isabelle tipsar, Mat och gottigheter
Godmorgon Lördag. sitter med min kopp te och har valt ut lite kläder jag ska packa med till thailand. alltså kan ni fatta att imorgon åker vi till arlanda? Det är helt jäkla sjukt och jag är såååå nervös haha.
 
Julen har nyss vandrat förbi oss och jag hade det supermysigt hos familjen. Mycket skratt, god mat och en mormor som ligger på golvet i köket för att en viss tomte som gick på vår gård skrämde henne lite haha! synd bara att jag inte såg vad som hände haha.
 
Ja vet inte vad ni tycker men jag tycker iallafall det är svårt att köpa presenter till min släkt. Typ som mormor/morfar, morbror osv.. Eftersom man inte är "lika nära" som jag är med mamma och pappa och syster blir det inte lätt så i år gjorde jag något eget, fint och personligt! Det bästa med detta är att det passar nästan alla. Ja de måste ju gilla müsli såklart.
 
Jag och David gjorde egengjord müsli till dem i fina burkar jag jag köpt på lev vackert. Det är såå himla lätt och jag hittde faktiskt receptet på en superbra youtubare, hon heter the domestic geek där.
 
 
Det du behöver: Jordnösmör, chokladknappar, olika torkade frukter (tog tranbär och de små berry boost sakerna), lönnsirap, havre, och nötter (valde hasselnötter)
 
  • Du smälter jordnötsmöret bara jätte jätte lite så att det blir rinnigare, sen häller du över det på ditt havre, blandat med lite lönnsirap beroende på hur söt du vill att din müsli ska bli. där efter grovhackar du hasselnöterna och har i alla olika typper av frukter/bär. blanda ihop allt och sprid ut på en plåt. hade en väldigt hög värme i ca 10-15 min. se till att hålla koll på din plåt då min första plåt brände jag upp allt då jag inte var uppmärksam haha. sen är det klart. när müslin kallnat, strö över dina mörka chokladknappar och voila, där har du en sviiingod müsli som passar bra till både fil, yoghurt och kvarg!
 
 
Så vi gjorde dessa, tog ett fint band runt burken, skrev en söt lapp och på baksidan av lappen står alla ingredienser också. hållde ner müslin och sådär, där har du 3 fina julklappar som jag gav till mormor och hennes man, en till min morfar och en till min morbror med deras respektive!
 
 
____________________________________________________________________________
 
Hoppas ni gillar tipset, har ännu ett till tips som jag även där tog ifrån en youtubare som heter thereselindgren på youtube, men det tar vi i ett annat inlägg! Nu ska jag väcka mitt hjärta och äta frulle, ska faktist äta müslin jag gjorde då det blev lite över till o med. mums! Vi hörs senare.
 
 
 
 

godjul!

:    ·  
Idag är det julafton och gick upp klockan 8a. David sover fortfarande och jag färgar ögonbrynen. Ska strax duscha o sen fixa mig lite för att klockan 10 ska vi hem till min familj och äta julfrukost. Ska bli så gott och mysigt. Sen runt 4 kommer några ifrån släkten och då firar vi jul tillsammans med god mat och umgås. Öppnar paket och har det mysigt.

Eftersom jag inte bloggat igen på ett tag så får ni tre bilder på tre olika dagar.

Vi var på hobbit i söndags. Tyckte dog denna film var den sämsta av hobbitfilmerna.

Vi köpte en säng i måndags och vi är supernöjda och bara längtar tills den kommer i februari!

Och igår hade vi julklappsrace med familjen och sen uppesittarkväll men vi vann inget på lotterna tyvärr. Mammi vann bara en ny lott hehe.


Nej nu får jag skynda mig lite! Hoppas ni får en fin julafton alla! Puss.

To do list before thailand

:    ·  Vardag
Skriver upp min to do list här på bloggen så att jag vet vad jag/vi behöver göra innan thailand så blir allt lite enklare hihi.
 
  • Färga håret, antingen måndag eller tisdag.
  • Färga ögonbryn, måndag.
  • Pyssla ihop sista julklapparna, söndag imorgon?
  • Tvätta kläder, imorgon.
  • Köpa bingolotto och ha uppesittarkväll hos familjen, Tisdag
  • Julafton på onsdag och en heldag med inga måsten!
  • Juldagen blir det utgång med vänner. Torsdag
  • En hel städa-hela-lägenheten dag. Fredag
  • Ev örebro på lördagen eller fredagen beroende på om vi köper sängen eller ej.
  • Skriva ut försäkringsrese papper. någon dag.
  • Packa allt som behövs och köpa något om det behövs till resan.
Tror jag fått med det mesta nuu. Kommer säkert på mer saker senare hehe. Ganska mycket men vissa av sakerna går ju snabbt och vissa av sakerna är ju underbart roliga och mindre roliga haha.
 
 

glossybox newbie

:    ·  Isabelle tipsar, New things
heej och godkväll lördag.
 
Som min rubrik lyder, äntligen har jag skaffat en prenumeration på glossybox. Har kollat och tänkt på att göra det väldigt länge men det har aldrig blivit av, därav är jag en liten newbie på det eftersom de flesta som gillar skönhet osv har detta sedan länge tillbaka hehe men nu är det min tur att få en mini julafton varje månad.
 
Ni som inte vet vad en glossybox är... Man får en fin box varje månad med ca 5 produkter i varje månad och för det jag tycker är kul med detta är att man får lite olika i dem, så man får liksom inte helt samma som din vän får tillexempel och sen tycker jag att det ska bli superkul att få prova nya produkter eftersom jag inte är så duktig på det, men nu när jag kommer få hem både fulla produkter och prover så måste jag ju liksom testa!
 
Det kostar 139kr i månaden och jag använder mig av en löpande prenumeration då jag har en månads uppsägningstid om jag skulle säga upp det fick även 25% på min första box så betalade endast 104kr! Kommer få min precis innan vi åker till thailand tror jag om leveransen stämmer så kommer skriva mer om det!
 
Bild lånad från glossybox.se
 
 
 
________________________________________________________
 
För övrigt så är jobbveckan slut och det var skönt att sova lite extra idag. men vi gick ändå upp i tid då vi åkte in till Örebro där vi skulle kolla på en säng som vi kanske ska köpa. Den var superfin och jätteskön så nu ska vi bara kolla på några till och sedan förhoppningsvis bestämma oss vad vi vill ha. När det kommer till sängar är det verkligen viktigt att gå på kvalité eftersom det kommer bli en investering som kommer hålla länge och har man en bra säng, ja då sover man bra och då blir man inte lika trött och sliten osv osv.. Så längtar efter en bra och ny säng till oss!
 
Somnade till i soffan för ett tag sen då jag haft ont i huvudet idag och nu vet jag inte vad vi ska hitta på resten av kvällen. Sitter bara och tänker på thailand och förberedelser inför allt och jul osv så har ganska fullt i mitt huvud hehe men det är skönt för vi har väldigt mycket att se fram emot! Ska göra en to do lista som vi måste hinna med innan vi åker till flygplatsen den 28e december. alltså nästa söndag!
 
Hoppas ni får en trevlig helg. själv jobbar jag endast måndag och sen blir det lååååååååång ledtigt ända till 28e januari!
 

Our christmas-home

:    ·  Isabelle tipsar, Träning/Inspo, Älskade dagar
Hej! Fredag kväll och jag är ganska trött. slutade jobba runt 5 och kom hem kl 6. vi åkte och köpte mat och kollade på ensam hemma 4. Imorgon ska vi iväg till karlstad för att julshoppa lite och det ska bli mysigt. Bara jag och david tid.
 
Tänkte ge er bilderna på vårt lilla julhem som vi dekorerat. Jag skulle egentligen vilja dekorera mer av hemmet men det är så svårt så vardagsrummet blev det stora hela och eftersom det är där vi är hela tiden ändå så blev det perfekt! kolla in!
 
 
 
 
 
Och nu små detaljer för granen.
 
 
 
Och nu till lite andra delar.
 
 
 
 
Jag är supernöjd över allt och det känns väldigt hemtrevligt och varmt. De två snögubbarna som ni ser vid granen fick jag faktiskt i julklapp när jag var liten av mamma och pappa och dem är så himla söta! Och jag gillar vår dekoration som vi har i granen också. Silvriga kulor, några vita vingar, två renhorn, två gunghästar och några glittriga cupcakes!! Och det bästa av allt, ihop rullade gamla notblad som jag gjorde på några minuter. Fick den inspirationen av mamma och hennes butik! Granen är inte sådär överfull och "traditionell julig" och det är bra!
 
Vad tycker ni? Jag älskar det!
 
Ha en fin helg nu alla! Puss.
 
 
 

julegranemys

:    ·  Allmänt
Åh. Längtar typ hem varje dag för att få sitta i soffan med julgran som lyser så vackert. Kom ju på att jag ej visat er ännu så här kommer en liten halvkass bild så länge tills ja lägger över  korten ifrån systemkameran!
 
Vackert va? Synd att den ej lös när jag tog haha.
 
 
 
____________________________________________
 
 
För övrigt så är det fredag idag!! Äntligen. Det hat varit  en lång  vecka o det enda jag hunnit med är att jobba har inte orkat träna eller något typ. Men sista passet för veckan sen tar jag helg och  imorgon ska vi till karlstad för att köpa lite mer julklappar och ev va med vänner på kvällen. Ska bli mys. Hoppas ni får en trevlig helg alla!
 
 
 
 

selfiestick

:    ·  Allmänt
Åh igår kom vår selfiepinne som vi beställt  ifrån selfiebutiken.se det var så kul o prova och är supernöjd över den! Den kommer vi kunns ta många roliga bilder i thailand! 
 
 
 
Två provtagningar hihi! Nu ska ja jobba två timmar till innan jag åker hem o tar det lugnt. Är så trött och sliten!

can we just take a moment and..

:    ·  
Look at this!!! Det är ärligt nära nu! Kan ni förstå att snart sitter jag på flyget till världens underbaraste land med mitt hjärta! Att få fira in det nya året i en drömvärld, vem vill inte det?

21 dagar kvar och 20 dagar tills vi åker till arlanda o sover på flygplanshotellet innan vi drar!

Ska ta sååååå mycket kort och filmer så denna blogg kommer vara bombad efter att jag kommit hem mohaha. 

söndags-jobb

:    ·  
Ska strax iväg o jobba och är så trött man kan bli.. vill bara sova men det får göras efteråt! Ligger ju ändå på en strand snart så kämpa kämpa!

Två bilder innan julfesten som jag var på med jobbet en sväng i fredags. Hoppas ni får en bra söndag alla!

Christmas Tag

:    ·  Älskade dagar
Hello en lördag kvälls som denna. Har jobbat idag men fick sluta tidigare och blev även hämtad så behövde inte åka buss. vilken lyx va? Vi åkte till mammas butik för att införhandla oss lite saker till bland annat julklappar och även en heeeelt unik julstrumpa i form av en vante hehe, måste bara visa er den när vi hittat en plats åt den för den är handgjord och helt fantastisk samt att det finns ju bara några och det enda stället att köpa dem på är på Lev Vackert. Nu kostar den endast 299kr och har kostat 499kr.
 
Meen, inte det jag skulle prata om utan eftersom vi är i julmånaden december ska jag även göra en Christmas Tag så läs och njut!
 
_______________________________________________
 
  1. Hur firar du jul? Är alltid och äter julfrukost hemma hos mamma och pappa och har alltid gjort, därefter brukar vi gå hem och fixa oss lite och sen beroende på om David går till sin familj och jag till min så ses vi senare. För mig är det väldigt viktigt att vara hemma och vara med mamma pappa och syster för det är något speciellt den dagen alltså. Innan kalle anka börjar så fixar vi iordning mat men det har varit lite olika varje år. men sen kommer närmaste släkten och vi äter gott, umgås och öppnar paket, mormor har alltid med sig risalamalta också till efterrätt. gott!
  2. Favorit juldoft? ÄPPLE OCH KANEL! Älskar den doften och vi har den som tvål just nu hihi. Men nybaka pepparkakor luktar också väldigt gott!
  3. Är du ute i god tid för att köpa julklappar? Nja, jag är faktiskt inte alls duktig på att planera i tid och spara pengar osv till julklappar eller vanliga presenter. Däremot i år köpte vi en del av våra julklappar redan första helgen nu i december så lite i tid är jag allt, och jag har även många bra tankar kring presenter i år!
  4. Vad är det bästa med julen? Det är helt klart gemenskapen, när alla träffas, alla är glada förväntansfulla och det blir liksom varmt i hela hjärtat på julen tycker jag. Och är verkligen så himla glad att jag får dela den med min fina familj.
  5. Nämn en sak på din önskelista? Jag önskar mig en selfiepinne men det beställde faktiskt vi idag jag och David, men annars ett till minne till min systemkamera så vi kan både filma och ta massor med bilder när vi är i thailand.
  6. Favvo julgodis? Pepparkakor med mjukost av något slag är min absoluta favorit, annars är mammas chokladkolor goast av dem alla men hon har inte gjort dem på länge tyvärr :(
  7. Vad måste finnas på ditt julbord? Pappas egengjorda räkomelett såklart! Sen älskar jag mormors köttbullar och varmrökt lax med mammas goda hjortronsås. En totalbra kompott!
  8. Har ni någon jultomte på julafton? Vi har alltid haft det men nu de senaste åren har inte riktigt någon velat vara det men vi har fortfarande en liten unge kvar som är med och firar julen med oss så vi får allt se till att ha en i år ändå! Annars har jag varit jultomtens hjälpreda om ingen velat klä ut sig hihi.
  9. Bästa julaftonsminnet? Oj den här frågan är svår.. neeej jag kan inte riktigt svara på den då jag tycker att alla jular som vi firat har varit bäst på sina olika sätt!
  10. Favvo jullåt? Också en svår fråga då då jag alltid sjungit massvis med jullåtar i alla tider men måste säga Hallelujah eller på svenska, decembernatt då det är en låt jag sjungit sen jag var liten och även spelat in.
  11. Favorit julkalender genom tiderna? Lätt fråga! TROLLTIDER utan tvekan. Den kom ju ut 1979 vilket är väldigt längesen men har sett den sen jag var liten och kan typ varenda replik. Var även på den teatern för två års sedan med mit hjärta då han köpte det till mig i julklapp! Tvåa får bli Greve holm.
12. Öppnar ni julklapparna på kvällen eller på morgonen?kvällen efter kalle anka men när jag var mindre fick jag och min syster alltid något i vår julstrumpa också som vi kunde roa oss med innan öppningen på kvällen då vi alltid var så otåliga och tyckte att kaffet efter maten innan paketöppningen var totalt överskattat som liten haha.
 
Julkalendern
Godaste kvargen för övrigt!
 
 
Ni får jättegärna göra samma tag på eran blogg, skriv till mig så får jag då läsa era!
 
 

Bananpankaka på mitt vis.

:    ·  Isabelle tipsar, Mat och gottigheter, Träning/Inspo
Senaste tiden har jag lagat bananpannkakor då det är så gott, mättande och nyttigt som är fullt av proteiner! Såhär gör jag dem:
 
Ingredienser:
 
Ägg, 2-3 beroende hur mycket du ska göra.
 
Bananer, ca 1-2 beroende på hur mycket du ska göra.
 
Lite agavesirap för lite sötma.
 
Proteinpulver, Ta vilken smak du vill, har använt både fitnessgururs smak med jordgubb och vit choklad men även choklad fudge från något märke, 1-2 skopor.
 
En nypa salt + lite kokosflingor
 
Gör såhär:
 
Mixa ihop allt, jag använder en stavmixer!
 
Stek det i kokosolja, köper min på maxi och använder så mycket som jag tycker behövs varje gång jag steker en plätt i pannan.
 
När du hält i och ska steka en plätt, lägg över kokos på ena sidan.
 
Servera med allt som du tycker är gott! Brukar använda jordnötssmör eller kvarg mellan samt frysta bär och lite mer kokos.
 
 
Visst ser det gott ut? Brukar äta det efter träning eller till frulle. Då står man sig läääänge!
 

I vårt fönster.

:    ·  New things, Älskade dagar
Godmorgon onsdag. Börjar jobba 11.30 och åker med bussen kl 10 till jobbet men är uppe redan nu då jag ej kunde sova efter att mitt hjärta gått till jobbet så har kollat på julkalendern och väntar på att 3e avsnittet börjar snart. hihi, jag tycker om julkalendrar väldigt mycket men på de senaste åren har de inte varit några bra tyvärr så vi får se hur denna utvecklar sig. Den bästa julkalendern som gjorts är Trolltider och därefter Mysteriumet på greveholm!
 
Här kommer några julglimtar ifrån vårt fönster som vi gjorde i helgen. är väldigt nöjd och kan inte riktigt sluta titta åt fönstret när jag är hemma för man får en varm och mysig julkänsla i hela kroppen hihi.
 
 
 
 
 
Som ni ser är har vi ställt dit en fin släde med två renar, och i den har vi lagt julkulor. Bredvid står det två små julpyntning som föreställer två väskor, supersöta! och på ena sidan av ljusstaken ligger det tre större vackra julkulor. Två stycken små ljuskulor och en fin trästaty. Två julstjärnor som hänger i fönstret.
 
__________________________________________________
 
Ni ska även få se lite mer bilder på bland annat vår julgran också men det tar vi en annan dag. Hade egentligen velat gymma nu när jag vaknade så tidigt men är fortfarande förkyld så vågar inte riktigt för då blir jag väl sämre men om förhoppningsvis orkar jag imorgon och på fredag är jag ju ledtid eftersom jag jobbar hela helgen så då borde jag orka mig iväg.
 
Hoppas ni får en bra dag. Puss!

1 december.

:    ·  Isabelle tipsar, New things
Första december har strax passerat och det är ännu en dag närmare våran semester. Längtan blir bara större och större! I helgen var det jul i full rulle hos oss i våran fina lägenhet. Vi julhandlade lite julklappar i Karlstad i lördags och i går söndag så gick vi lite ute på stan och så var jag uppe i mammas butik. Därefter köpte vi en julkgran som jag pyntade med massvis av fina saker som jag gillar. ååh så himla mysigt det blev i både vårt fönster, fönsterbräda och vårt hörn med julgran samt våra fina julklappar vi köpt. Bild kommer jag visa er senare!
 
Ett jultips eftersom det är julmånaden är dessa:
 
 
Det är supermysiga tvålar ifrån Gunry. Det finns säkert fler sorter men dessa köpte jag hem för ett tag sen på maxi. 12kr/st Den jag gillar mest är äpple kanel. sååå himla goda! Hittade faktiskt dessa på inredningsbutiken chili också för 10kr styck.
 
_______________________________________________
 
Har även tagit mig förbi en lååång och jobbig månad med mycket jobb men nu går vi in i december som inte är lika lång eftersom jag även fick ledigt under hela jul också. Är förkyld också så hoppas det går över strax för jag har inte tid med det!
 
Godnatt!