Startsidan  ·   Instagram  ·   Twitter  ·   Tumblr

Fortsättning del 15.

:    ·  Resa med David och Izza
Dag 27, 24e Januari
 
Wow, sista dagen/natten hörreni på vår senaste trip till Thailand. Det var en lång dag och vi gjorde mycket denna dag. Vi började med en trip ut på vattnet där vi åkte båt för att sedan stanna på vårt första stopp, vet inte vad man ska kalla det för men man kunde klättra upp i en byggnad som hade väääldigt många branta trappor som ni ser nedan. Det kommer verkligen bli en bildbomb i detta inlägg för vi tog såå mycket bilder haha.
 
 
 
 
Bilder på david och hans moster som var med oss. Hon bor i thailand och det var så himla kul att ha med någon som förstår allt på thailändska. Så fin bild på dem <3
Där har ni "byggnaden"
Som ni ser var det väldigt högt och vääldigt branta trappor.
 
 
Efter att vi varit där åkte vi vidare till ett stort tempel som heter "wat pho" Det är mest känt för den stoora liggande buddha statyn, och oooj vad mycket turister det var hehe.
 
 
Här ser ni Davids moster lägga guld på denna staty för att hedra och be. Man kunde även sitta framför statyn och be, lägga rosor och tända rökelser för att tillexempel ge en tanke åt sina nära och kära.
Även att slå på denna ska bringa tur om jag inte minns helt fel.
Här ser ni denna gigantiska staty som var i ett kapell om man kan kalla det så. När man skulle gå in var man tvungen att ta av sig skorna.
 
Innan man skulle gå ut fick man betala någon slant för att få en kopp med små kronor som man gick längst en vägg med och la i kronor i varje tunna. Även detta för att hedra buddha.
Så himla fina konstverk!
 
Efteråt tog vi en taxi till en marknad som heter Jatujak Market. Det är en stooooor marknad där dem har inprincip allt du kan tänka dig, men jag måste säga att det var verkligen en utmaning att gå där mitt på dagen då det var som varmast. Vi blev inte kvar så länge för det kokade seriöst på marken hehe.
 
 
Vi satte oss och åt en god skål med soppa. Alltså jag älskar dessa soppor med kött, grönsaker och starka kryddor + nudlar. Och gissa priset? Ca 20 svenska kronor.
Vi gick förbi ett tält där de målade av oss serieliknande så jag och david blev avmålade haha och ja, de var så himla duktiga men det såg ju absolut inte ut som jag, De var duktigare at måla av david haha.
Sen såg jag även att de gjorde hennatatueringar så ja, varför inte. jag är ju för feg för att göra en riktig tatuering så gjorde detta och HALLÅ, ser ni hur jävla skillad denna kille var på att måla? Jag tog fram en bild på en drömfångare och sa att jag ville ha den och han målar av den på fri hand!! Hade han tatuerat på riktigt hade jag seriöst nog övervägt att kanske skaffa en tatuering av han påriktigt.
Ja såhär såg den ut när den var klar. Hur bra? Kolla bara fjädrarna!
Det enda jag tycker är lite jobbigt när man går på marknader är när man får se massa olika rum där de säljer djur, och på detta ställe var det inget undantag. Visst det ser ut som de har de bra vissa av dem, De har stora rum där de blir utsläppta och de leker med dem de som jobbar där men nej.. Jag vill inte se såna här små söta vovvisar som den här bilden jag tog. Vill ta med mig alla dessa djur hem på en gång typ! Tyvärr finns det inget att göra åt det.
 
På denna marknad hittade vi lite saker, bland annat några presenter, lite inredning och riktigt bra hårprodukter som jag nu typ använt upp haha! Vi tog en taxi och åkte hem för att vila någon timme. På kvällen hade vi bokat bord i ett av de högsta byggnaderna i Thailand vid namnet "Baiyoke sky hotell" Det är alltså ett hotell som är så jäääädra högt och vi hade bokat in en buffé måltid samt rundtur högst upp. Det fanns flera olika buffér man kunde boka sig till eller bara en bokning för att få se hur det ser ut högst upp, ta kort osv men när man väljer att bo på hotellet eller äta där ingår det i priset. Det kostade runt 1000baht styck vilket är ca 250kr per person men det var sååå värt! Ja menar, ni har säkert själva betalat den summan för att äta buffé i sverige som innehåller lite såser, kött, potatis,pizza eller vad de nu kan vara men jag har aldrig varit med om en sån buffé vi fick denna gång. Har tyvärr inte tagit kort på all mat men om vi säger såhär. Allt som du kan tänka dig äta, alltså varenda liten maträtt, det fanns under denna buffé haha! Snacka om matkoma efteråt.
 
 
 Som ni ser ovan, den väggen var endast efterätt och för att förklara för er hur mycket mat det fanns, tänk er då hela denna vägg + tjaa, ca 7 sånna väggar till runt om på denna våningen. Det var liksom runt i mitten så man fick gå runt allt för att plocka till sig de man ville ha på vägen och stolarna som ni ser i spegeln var satta mot fönstret hela vägen runt så man kunde se ut. På vissa ställen där du kunde hämta mat stod det kockar som slängde ihop de du ville ha och stekte det framför ögonen på dig. Tillexempel pannkakor, eller lax, eller varför inte en cesarsallad. Mathimmlen ohja!
 
 
 
Första ronden. Tror jag åt en 3 tallrikar plus lite efterätt haha. I priset som vi betalade fick vi vara här i 3 timmar tror jag samt gå upp till högsta våningen för att se ut över utsikten osv.
 
 
 
Ja denna kväll var helt underbar och jag har då aldrig fått så mycket för så lite pengar så ni som besöker thailand bangkok bara måste ta en av buffékvällarna eller varför inte bo på hotellet en natt eller två. Det var inte så dyrt att bo där heller när jag kollade upp priserna.
 
Fortsättning följer..
 
 
 
 
 
 

Hår hår hår

:    ·  Älskade dagar
Hej på er, Lördag förmiddag och jag ska strax gå mot bussen då det väntas jobb 12-21. heeela helgen.
 
När jag fyllde år fick jag ett presentkort för att klippa mig, har nog inte klippt mig på snart 2 år och det är väääldigt slitet. Så igår gick jag ner och bokade en tid åt mig. Tyvärr blev det ganska så långt fram i slutet på juni då de har så mycket hela tiden och jag som jobbar så olika tider.. men det ska bli kul och få fixa det lite igen. Har ju just nu en slags ombre i mitt hår med mörkbrunt och sen rött i topparna och jag har haft det ett tag och nu är jag lite trött på det. Jag gillar ju verkligen mitt röda men det är så jobbigt och hålla det rött hela tiden och jag känner att jag skulle vilja prova något nytt så när jag nu ska dit ska vi klippa topparna, vi ska försöka göra en ny ombre med ännu mörkare vid hårbotten och sen någon nyans ljusare brunt i topparna, men vi får se. Jag har ju lite tid att tänka innan hehe.
 
Såhär ser ju mina toppar ut nu och det är verkligen inte rött längre. Kan ju vara för att jag slutat ta röda färgbomber i sen en tid tillbaka bara för att förbereda mig för en ny färg. Min utväxt är förjävlig just nu och ja, en månad kvar innan den försvinner haha. Kommer nog bli snyggt efteråt!
 
Helst av allt skulle jag ju velat ha blont i topparna men mitt hår är för slitet för de så de skulle isåfall behöva klippa av mig håret och det vill jag verkligen inte. Men men, någon annan gång kanske!

Blue and lilac makeup

:    ·  Isabelle tipsar, Izzas sminkningar/Marykay
Denna sminkning gjorde jag förra helgen och som vanligt har jag lekt med min palette ifrån Morphe brushes!
 
 
 
 
 
 
 
 
Använde mig av väldigt många skuggor denna gång och kommer inte ihåg hur jag gjorde det haha. Brukar för det mesta bara leka runt med skuggor och prova mig fram men här har ni resultatet. Blev väldigt nöjd med den, det enda som jag tänkte på i efterhand var att jag skulle lagt lite mer skugga på mitten av ögonlocket då det var lite svagt där. Använde mig även enna gång av tejp så jag får den där raka linjen längst ut. Fungerar jättebra tycker jag!
 

Eurovision - 8 grymma bidrag

:    ·  Isabelle tipsar
Hej och godmorgon fredag! En ledig idag för mig men det hjälper ju inte så mycket då jag jobbar heeeeela helgen samt nästa vecka.. Det kommer bli tufft men jag klarar det! Det enda jag nu oroar mig för är att det känns som om jag håller på att bli sjuk. Somnade med lite halsont och vaknade med lite mer halsont, hmm..
 
Igår kväll så kollade vi på eurovision semifinal del 2 då sverige var med och tävlade och WOW! Det var ovanligt många bra länder i år. Diggade till väldigt många så tänkte visa er vilka jag gillade mest!
 
Den första som jag verkligen tyckte om var bidraget ifrån Irland.
 
Hon hade sån orginell och vacker röst och jag älskar verkligen hur hon leker med rösten i låten! Tyvärr gick inte bidraget vidare till finalen vilket jag tycker var dåligt då det var fler som gick med som inte var såhär bra..
 
Det andra bidraget kommer ifrån Malta.
 
Det var lite falskt från början men när refrängen kom igång tyckte jag den var superbra. Gillar även att låten heter Warrior! Låten är som bäst när hon sjunger "I'm a warrior, I will conquer" och själv musikvideon är asgrym! Dem gick inte heller vidare tyvärr..
 
Det tredje bidraget som jag tyckte om kommer ifrån Norge.
 
Enligt mig den bästa mest synkade duett av alla tävlande och riktigt jäkla bra röster. Älskar verkligen tjejens röst, nästan som adele! DEM GICK VIDARE TILL FINAL!!
 
Det fjärde bidraget var ifrån Israel.
 
Man blev såå himla glad av låten! Ja menar, han öppnar upp och sjunger lite sorgligt om att någon krossade han hjärta för att sen gå över till lite mer rapp och därefter kommer det ut några till. Man sitter liksom och diggar till refrängen och kan inte riktigt sitta still. Även dem gick vidare till finalen!!
 
nummer 5 som jag tyckte om kommer ifrån Azerbaijan.
 
Varför jag gillade dem var endast för dansarna. herregud så bra korregrafi, rekvisita och känsla! Ni måste se hur dem dansar! Sen var väl låten lite halvkass MEN de gick också vidare till finalen!
 
Islands bidrag kommer här.
 
Även här gillade jag rekvisitan och bakgrunden. Det låter svajit på massa ställen röstmässigt men hon var så söt så! De gick inte vidare.
 
Sist men inte minst har vi ett bidrag ifrån schweiz.
 
Också en mäktig låt med en elgitarr som är svår att toppa, snygga bakgrunds "dansare" som slår på trummor och hon var ju ursnygg! it's my time to shine sjunger hon flera gånger, åh så bra!! De gick inte vidare, blev väldigt sur över det faktiskt haha..
 
OCH vi får ju inte glöma vårat bidrag Sverige!
 
Framträdandet är så sjukt jäkla bra. Älskar dessa söta gubbar som han leker med, och när han slår så kommer det ljus osv. Man hörde att det var lite svajigt ibörjan av låten men det dröjde inte länge innan han tog scenen! Ja menar han hade inga bakgrundsdansare utan stog helt själv och gjorde så bra ifrån sig! DE GICK SÅKLART VIDARE TILL FINAL!
 
Finalen är i helgen så lär missa den då jag kommer hem runt 10 på kvällen men får försöka kolla ändå hur det går för alla. Dem är ju 27 stycken som tävlar i finalen men jag tycker ändå Måns har en stor chans i detta då han ligger bland dem bästa, meeen det finns vääldigt många bra också. Vi får se!
 
Hade ni någon favorit?
 
 
 

En mil där och en mil här

:    ·  Träning/Inspo
Hej på er! Fint vänder idag? Nää.. så himla tråkigt. Det är svinkallt ute och vi är snart inne i juni..

Sitter på jobbet och idag är jag så trött! Tiden står stilla och jag har lite mer än 4 timmar kvar.. är nog trött för att igår när jag kom hem åt jag lite mat och somnade i soffan.. gick upp och drog till gymmet på kvällen. Körde ett hårt konditionspass och det var så skönt efteråt här nedan ser ni resultatet!

Resulterade i 2.5 mil på cykel och crosstrainer sammanlagt och en riktigt trött isabelle 

700 kalorier less senare! :)


mitt hjärta

:    ·  Izzas sminkningar/Marykay, Mina outfits, Älskade dagar
Hej på er! Måndag eftermiddag och jag har några få timmar kvar på jobbet! Dagen har gått hyffsat fort och jag känner mig pigg efter min celsius imorse! Åh vad skulle jag gjort utan denna dryck haha! ;)

I helgen firade vi pappi med överraskningsfest med alla hans vänner osv då han fyllt 50 år och det var väldigt kul med godmat och bra liveband!

Här kommer några bilder från mobilen på mig och mitt hjärta innan utgång. Kommer även komma upp fler bilder på min sminkning som är tagna med systemkameran. 

Finaste du <3


Ikväll om jag inte är allt för trött ska jag träna. Ha en fin dag alla! 

instagram

:    ·  Vardag, Älskade dagar
Hej och godmorgon på er! Sitter i soffan och dricker en pwo för att snart dra till gymmet. Kör ett kortare kvällspass ikväll med jobb, 17-22 ungefär. Ville dock gå upp i tid idag så att jag hinner med gymmet det första jag gör för att sen slappa innan jobb! 

Som ni säkert märkt är jag ju lite dålig ibland med att uppdatera men det är ju för att jag jobbar så mycket och pendlar så det blir svårt då och då men om ni inte redan sett det så har jag instagram där jag uppdaterar väldigt ofta. Ni kan se den längst åt vänster där bilderna rullar. Så glöm inte att följa mig på izabellehahne så finns jag där när jag inte finns här på bloggen hihi!

Här får ni några av mina senaste instabilder
Dessa två bilder längst ner är tagna igår. Hade en ledig dag så jag och david fixade lite här hemma, vi gick och åt på restaurang och det var så himla gott! Sen skulle vi hämtat ut hantlar som jag beställt åt honom i födelsedagspresent men det hade blivit fel på posten så får ta det någon annan dag! Avslutade kvällen med de ni ser på bilden.. nutella, svenska jordgubbar!! ( ja de fanns när vi åkte och handlade utanför maxi!!) Och en nocco bcaa. Den smaken hade jag aldrig testat förut men kan säga att det är lätt min favorit än så länge inom nocco! Koffeinfri så man kan dricka den när som helst vilket är toppen!

Nu ska jag kila till gymmet och köra ett benpass. Ha en fin fredag alls. Puss!

Lätt som en plätt - Omelett

:    ·  Isabelle tipsar, Mat och gottigheter
Förra veckan gjorde jag en sån god omelett till frukost så ni ska också få receptet. Det var superlätt och gick på ca 5 minuter.
 
Ingredienser till omeletten:
 
  • 3 ägg
  • lite riven ost (ta så mycket du känner för, ju mer desto godare)
  • Skinka
  • Salt, peppar.
Gör såhär:
 
  1. Knäck äggen
  2. Klipp skinkan i småbitar
  3. Släng ihop allt i en skål
  4. Vispa lite
  5. Krydda efter smak
  6. Värm stekpannan med en klick smör
  7. Häll i och stek på ena sidan för att sen vända, någon minut på varje!
  8. Lägg på en tallrik och skär upp lite tomar och gurka. (jag älskar att äta gurka till omelett!)
  9. Toppa med en klick creme fraishe, antingen naturell eller smaksatt och lite sweet chili sås och voila! En god och riktigt mättande frulle utan en massa bröd. (jag tycker om bröd men måste försöka varva några dagar då och då utan då det inte är bra att äta det för mycket, då är denna rätt perfa!)
 
Visst ser det gott ut?

Warm golden makeup

:    ·  Izzas sminkningar/Marykay
Hej på er! Jag skrev ju i mitt inlägg för några dagar sen att jag hade två makeuplooks som jag gjorde i helgen och den ena fick ni ju se igår så tänkte visa er min andra.
 
I denna look är det en varm guldig skugga som får ta plats och den är också ifrån morphe brushes palette!
 
 
 
 
 
När jag fick hem paletten var denna skugga den första jag tittade på och swatchade för att den var så himla snygg och jag älskar den på ögonen också! Det enda jag är lite missnöjd över är att jag hade velat haft den lite lite mer pigmenterad än vad den blev på ögonen för försökte packa på så mycket jag kunde men det blev liksom inte mer än såhär som ni ser på bilderna, men annars blev jag väldigt nöjd, tänk er denna look med ett par snygga lösögonfransar.. Måste verkligen köpa mig ett par då jag knappt kan minnas sist jag använde mig av det. Tror nog bara det är för att jag är så lat, jag orkar inte riktigt sätta på sånt haha men ska försöka bli bättre på det.
 
 
Vad tycker ni?

Fortsättning del 14

:    ·  Resa med David och Izza
Dag 26.  23e januari
 
En väldigt varm dag då vi skulle på en liten tripp. Vi skulle nämligen testa på Floating Market. Det är alltså en flytande marknad översätt till svenska hehe. Man åker i båt och köper saker ifrån andra små longtail båtar. Tyvärr så var detta en ganska så stor turistfälla och inte alls så som vi tänk oss men men, då vet vi till nästa gång vart man ska hehe, Det var ändå mysigt och åka runt i en båt och köpa lite mat och kolla hur folket bodde runt vattnet.
 
 
 
Så ja, man satt i en båt med en förare och så var det antingen stånd på sidorna av vattnet eller så mötte man en båt med saker eller mat i som man fick stoppa för att kolla om man skulle handla.
Klarblå himmel ohyes!
Ungefär såhär såg det ut runt om oss, de bodde i små skjul eller små hus längst vägen och ja som ni ser är ju vattnet inte så fräscht.. Kan ha med o göra att från varje hus gick det ett avloppsrör ut ner i detta vatten haha usch!
 
Det vi köpte under vår tur var inte så värst mycket, köpte en present till min lilla kusin, vi drack lite och sen lite sticky rice med mango som nu verkligen blivit min favorit sen vi var i thailand!
 
Säljarna tog dock sjukt mycket överpris på sakerna vi köpte och den där presenten jag köpte skulle hon först ha ca 250 svenska kronor men jag fick ner det till 125kr ungefär men när vi var på ett annat ställe senare på kvällen såg jag att den presenten kostade ca 70kr haha. Men det gör inget, jag lär mig tillslut att pruta bra haha!
 
På kvällen så gick vi runt och shoppade som dagen innan. Det är så fruktansvärt mysigt och bara gå runt i denna stora stad med såååå mycket folk överallt. Det är varmt och även om man inte köper något är det bara så härligt att gå runt och titta på allt, sätta sig ner på något ställe och käka för att sedan forsätta gå runt, köpa lite snacks, någon dricka och sen avsluta allt shoppande i någon bar.
 
Snacka om mycket trafik?
I ett köpcenter som vi gick in i hade de så sjukt mycket smycken. Ena butiken var bara "guldsmycken" och i andra bara "Silversmycken" Det bästa av allt var att i hela butiken kostade allt 100bath vilket är ungefär 25kr/st och OOOOOM dessa smycken var fina alltså! Jag tror jag köpte en 15 st olika saker inklusive klockor. När det är såhär billigt brukar det ju inte vara bästa kvalitén men smyckena som jag köpte har inte gått sönder eller rostat på något sät än och då har jag haft dem i snart ett halvår.
 
 
Fortsättning följer...
 
 
 
 

Green and Yellow - makeup

:    ·  Isabelle tipsar, Izzas sminkningar/Marykay
Hej på er. Onsdag och idag är jag ledig! Så himla skönt. Har sovit ungefär 11 timmar inatt och gick upp lite efter 11 idag. Har käkat frukost och ska snart fixa lite och senare träna! Det enda negativa med att vara ledig för mig är att jag alltid får sån huvudvärk och ont i ryggslutet jämt.. Antagligen för att jag sover så mycket längre än vanliga fall men ibland måste man göra det också..
 
Tänkte visa er en sminkning jag gjorde i fredags förra veckan. Som ni vet exprementerar jag med min morphe brushes palette heeeeela tiden eftersom den har så många skuggor i sig och denna gång blev det såhär
 
 
 

Ja ni ser ju ungefär hur jag lagt färgerna men de som stod ut lite dena gång var den gula färgen och sen den "kalla gröna" färgen. För att få en sån där skarp linje som ni ser åt höger om ögonlocket använder jag mig av vanlig tejp som jag sätter på för att sen gå loss på ögonskuggorna hur man vill för man kommer alltid få den där skarpa linjen om man har tejp. Att använda tejp är också väldigt bra för såna som kanske vill sminka sig snabbt eller är nybörjare på att blanda färger osv för jag själv har märkt att om jag har en tejp där så är det bara lägga skuggor lite hur som helst och blanda lite och när man drar bort tejpen så ser det väldigt bra ut ändå och jag märker även att det går mycket snabbare att göra sminkningen när jag har så för om jag inte använder mig av tejp måste jag själv "skapa" vart ögonskuggan ska sluta och göra så att kanten eller vad man ska säga ser mjuk ut osv, men har du tejp så får du en skarp linje.
 
Det är klart att skarpa linjer är väl inget man kanske vill ha hela tiden men prova om ni aldrig testat för det är väldigt smart!
 
 
Använde mig av mina favvo läppenna ifrån Marykay också i färg "natural"
 

helg selfie

:    ·  Izzas sminkningar/Marykay, Älskade dagar
Hej heej. Måndag återigen och idag är det verkligen tråkigt väder.. jobbar ikväll hela veckan så gick upp i tid imorse för att gå till gymmet där jag först laddade upp med en celsius för att sedan köra lite kondition och lite armar. Passet gick sisådär dock då ena handen svullnade upp som fan av någon anledning men för mig är huvudsaken att jag är där och gör något! 

Bjuder på några selfies som jag tog i lördags innan god mat och utgång.

Haha vinboxen som jag håller i var en present till min fina vän ifrån oss då hon snart fyller år. Hon älskar vin och väskor, bra kombo  ;) 

Ha en fin vecka alla!

Örebro och biljard

:    ·  Izzas sminkningar/Marykay, Träning/Inspo, Älskade dagar
Hej kära ni. Legat lågt här några dagar igen men tog ju helg efter torsdagen och nu är det lördag eftermiddag. Sitter här och har sminkat mig klart för ikväll ska jag på middag med fina tjejor. 

Igår fredag sov vi ut och gick upp lite efter 12. Sen fixade vi oss för att på kvällen åka in till örebro där vi åt god mat hos davids bror och hans tjej. Därefter såg vi en film och sen spelade vi biljard på ett mysigt ställe. Vi kom hem lite efter 1 på natten. 

Gjorde en cool sminkning igår som ni ska få se senare då jag laddat in bilderna på datorn ännu. Gjorde ytterliggare en snygg sminkning idag också hehe så ska försöka få till några bilder på den också för att visa er vid senare tillfälle. 

Provade denna smak ifrån nocco och jaa den smakade godis! Denna var också koffeinfri så bra att dricka på kvällen då man inte får den sortens energi som man får med koffein i! 

Nu ska jag fixa håret. Hoppas ni får en trevlig lördag! Puss